Субота, 20.04.2024, 16:54
Вітаю Вас Гість | RSS

Наше опитування
Оцініть роботу сайту
Всього відповідей: 24
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2016 » Березень » 20 » Засідання методичної комісії вчителів української мови і літератури та зарубіжної літератури Суслівського освітнього округу
15:08
Засідання методичної комісії вчителів української мови і літератури та зарубіжної літератури Суслівського освітнього округу

        16 березня на базі Суслівської ЗОШ І-ІІІ ступенів пройшло засідання методичної комісії вчителів української мови і літератури та зарубіжної літератури  Суслівського освітнього округу на тему: «Підсумки участі вчителів шкіл округу у районному конкурсі «Вчитель року», педагогічній виставці «Сучасна освіта Звягельщини», літературних конкурсах та конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України».

       На засіданні були присутні голова Ради Суслівського освітнього округу Пилипчук О.А., голова координаційно-методичної ради освітнього округу Бучинська С.М. та вчителі зарубіжної літератури шкіл округу:  Кокуть Г.А. (Стрієвська ЗОШ), Бармак В.І.(Киянська ЗОШ), Добрянська В.П. (Киківська ЗОШ), Борисюк О.К. (Гульська ЗОШ), Яйцева Т.М. (Суслівська ЗОШ).

           Своїм досвідом роботи поділилася з присутніми Кокуть Галина Антонівна. У виступі на тему: «Кроссенси та колажі як методи розвитку логічного та критичного мислення на уроках літератури»  вчитель розповіла про нові методи та форми роботи з художніми текстами на уроках літератури. Вона представила свої напрацювання: кроссенс «Магічні числа» (за народними та літературними казками) 5 кл., кроссенс по вивченню творчості А.Міцкевича (9 кл.); колажі: за твором В.Короленка «Сліпий музикант» (6 кл.); за оповіданням А.П.Чехова «Хамелеон» (6 кл.); за романом О.С.Пушкіна «Євгеній Онєгін» (9 кл.). Галина Антонівна проаналізувала укладений нею посібник з текстами для читання мовчки та аудіювання на уроках російської мови, представлений на цьогорічній педагогічній виставці «Сучасна освіта Звягельщини-2016». До тижня літератури в школі вчитель підготувала літературну вікторину для учнів 5-7 класів і продемонструвала її присутнім на засіданні вчителям.

Бармак Віра Іванівна розповіла про буктрейлер як спосіб мотивації до читання на уроках літератури і продемонструвала кілька створених власноруч буктрейлерів, які використовує на уроках зарубіжної літератури (зокрема до твору Елеонор Портер «Полліанна»).

       Бучинська Світлана Миколаївна разом з ученицею 11 класу Суслівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Степанюк Русланою розповіли про участь у II етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослiдницьких робіт учнів - членів Малої академії наук України, де у   відділенні літературознавства, фольклористики та мистецтвознавства, зокрема у секції «Зарубіжна література» Руслана отримала диплом І ступеня та посвідчення дійсного члена Малої академії наук України.

        Ставши учасником ІІ літературного обласного фестивалю-конкурсу «Крізь терни до зірок» Степанюк Руслана з роботою на тему: «Незвіданий всесвіт юнацької душі» у номінації «Проза» стала абсолютним переможцем серед усіх учасників. 

 Потім за круглим столом  пройшло обговорення виступів доповідачів.   Присутні відмітили грунтовну підготовку засідання, актуальність розглянутих питань та змістовність виступів вчителів.   

Переглядів: 613 | Додав: Susly | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Корисні сайти
Сайт відділу освіти Новоград-Волинської райдержадміністрації

Сайти шкіл району
Сайт Городницької ЗОШ І-ІІІ ст. Сайт Великомолодьківської ЗОШ І-ІІІ ст. Сайт Колодянської ЗОШ І-ІІІ ст. Сайт Косенівської ЗОШ І-ІІІ ст. Сайт Пищівської ЗОШ І-ІІІ ст. Сайт Пилиповицької ЗОШ І-ІІІ ст. Сайт Слободороманівської гімназії Сайт Токарівської ЗОШ І-ІІІ ст.