П`ятниця, 19.04.2024, 11:32
Вітаю Вас Гість | RSS

Наше опитування
Оцініть роботу сайту
Всього відповідей: 24
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2016 » Листопад » 15 » І етап Міжнародного конкурсу знавцівукраїнської мови імені Петра Яцика
18:38
І етап Міжнародного конкурсу знавцівукраїнської мови імені Петра Яцика

        Серед дат і подій, що збагачують нас духовно, вирізняється День української писемності та мови, який щорічно відзначають в Україні у день пам'яті Преподобного Нестора-літописця – 9 листопада. У цей день за традицією  непересічною подією є старт Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика, який, починаючи з 2000 року, вже всімнадцяте проводиться на теренах нашої країни.

     Як великого мецената і найпалкішого цінителя української культури, його знав увесь світ. Будучи українцем за походженням, він одним із перших у сучасній історії України мислив категоріями патріотизму в контексті глобального розвитку цивілізації. Внесок Петра Яцика у розвиток нашої культури, мови, історії та традицій, створення і становлення українських освітніх закладів та центрів має неоціненне значення для нашого народу, для утвердження молодої незалежної України.

     Петро Яцик вперше виступив з пропозицією проведення в Україні мовного конкурсу серед молоді. Цю ідею підтримала Ліга українських меценатів, що об'єднує представників бізнесу з багатьох країн світу. Вони надали спонсорську підтримку у проведенні конкурсу та кошти для нагородженні його переможців. Вагомий внесок на фінансування конкурсу зробив і сам Петро Яцик. Конкурс має на меті утвердження державного статусу української мови, піднесення її престижу серед молоді, виховання поваги до культури й традицій українського народу.

    9 листопада 2016 року в стінах Суслівської ЗОШ І-ІІІ ступенів  відбувся І етап мовознавчих змагань між учнями Суслівського освітнього округу. Урочисте відкриття конкурсу цьогоріч підготували вчителі української мови і літератури Ясіневич Ганна Йосипівна та Яйцева Т.М.  Після короткого екскурсу в історію конкурсу учням  було роздано завдання, і почалася клопітка робота. Щодо основної частини проведення, то слід зазначити, що завдання були спрямовані на перевірку знань учнів  у всіх галузях мовознавчої науки та виявлення їх вміння володіти художнім словом при виконанні творчого завдання.

Серед 56 учасників конкурсу  – 14 учнів Суслівської ЗОШ І-ІІІ ступенів. З них І місце посіли:

Тарасенко Уляна ( 3 клас)

Чайковська Олена ( 6 клас )

Боревич Анна ( 7 клас)

Синицька Аліна ( 8 клас)

ІІ місце:

Жуковська Анна ( 3 клас)

Ольшевська Вікторія( 6 клас)

Єнжиєвська Анна( 7 клас)

Тичина Едуард( 8 клас)

Павлюк Олександр( 10 клас)

ІІІ місце:

Синицька Марія ( 4 клас)

Груздюк Катерина ( 11 клас)

І\/ місце:

Ольшевська Діана ( 4 клас)

Карпінська Тетяна ( 9 клас)

\/ІІ місце:

Рябчук Єлизавета ( 5 клас)

    Приємно, що учні Суслівського освітнього округу виявляють ерудованість та прагнення удосконалювати  свою мовну компетенцію.

Переглядів: 425 | Додав: Susly | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Корисні сайти
Сайт відділу освіти Новоград-Волинської райдержадміністрації

Сайти шкіл району
Сайт Городницької ЗОШ І-ІІІ ст. Сайт Великомолодьківської ЗОШ І-ІІІ ст. Сайт Колодянської ЗОШ І-ІІІ ст. Сайт Косенівської ЗОШ І-ІІІ ст. Сайт Пищівської ЗОШ І-ІІІ ст. Сайт Пилиповицької ЗОШ І-ІІІ ст. Сайт Слободороманівської гімназії Сайт Токарівської ЗОШ І-ІІІ ст.