П`ятниця, 29.03.2024, 14:30
Вітаю Вас Гість | RSS

Наше опитування
Оцініть роботу сайту
Всього відповідей: 24
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2017 » Грудень » 20 » Відкритий урок інформатики
20:18
Відкритий урок інформатики

      18 грудня відкритий урок з інформатики у 8 класі провела Шевчик Т.В.  Це був підсумковий урок з теми «Основи подійно- та об'єктно-орієнтованого програмування. Практична робота 9. Створення програми з кнопками та написами». 
Етапи уроку відповідали його типу і меті, всі етапи взаємопов'язані, час розподілено раціонально. Чіткій структурі уроку відповідала розроблена вчителем електронна презентація, слайди якої визначали конкретні завдання для учнів на кожному етапі уроку. Вчитель підготувала учнів до введення в атмосферу уроку. При повторенні пригадали мови програмування, їх складові, застосування. Встановлювали відповідності між назвою складової та її визначенням. Називали елементи вікна середовища Lazarus. Працюючи біля дошки, учні розподіляли перелічені властивості об'єктів та події між категоріями, до яких вони належать. «Естафета програмістів» дала змогу кожному учню виконати по одному завданню, записавши  фрагменти коду програми, і можливість виправити помилки, якщо є, допущені попереднім учнем.
   Перед виконанням практичної роботи учитель разом з учнями прочитали та з'ясували суть вислову американського вченого, професора, викладача програмування Дональда Кнута, який став епіграфом уроку «Найкращий спосіб у чомусь розібратись до кінця – це спробувати навчити цього комп'ютер». Застосування здобутих знань на практиці учні продемонстрували під час виконання практичної роботи 9. У підсумку уроку вчитель провела диктант з слайдом презентації «+ -» де учні ставили «+» біля фрагменту коду, який написаний правильно, а також розшифровували ребуси. 
Тетяна Валентинівна повідомила учням , що на сервісі YouTube є канал Task Informatics на якому розміщено відеоуроки виконання різних практичних робіт в середовищі Lazarus. 

 

 

Переглядів: 554 | Додав: Susly | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Грудень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Корисні сайти
Сайт відділу освіти Новоград-Волинської райдержадміністрації

Сайти шкіл району
Сайт Городницької ЗОШ І-ІІІ ст. Сайт Великомолодьківської ЗОШ І-ІІІ ст. Сайт Колодянської ЗОШ І-ІІІ ст. Сайт Косенівської ЗОШ І-ІІІ ст. Сайт Пищівської ЗОШ І-ІІІ ст. Сайт Пилиповицької ЗОШ І-ІІІ ст. Сайт Слободороманівської гімназії Сайт Токарівської ЗОШ І-ІІІ ст.